| Baza modeli CAD 3D firmy WObit, wyszukaj produkt:
|
| Wiadomość |
Autor |
|
Wysłany: 2009-11-05, 15:50 Temat postu: Problem z MOBOT-RCRv2 USB |
Witam,
mam problem z modułem radiowym na USB, podłączam moduł do komputera, na module zaświeca się czerwona dioda i świeci nieprzerwanie aż do odłączenia modułu.
Sterowniki są poprawnie zainstalowane, system wykrywa moduł, nawet otwiera port COM.
Jak rozwiązać owy problem?
|
|
| |
|
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
Wysłany: 2009-11-06, 12:26 Temat postu: |
Witam.
Wyglada to na jakis problem sprzętowy z modułem. Czy moduł wcześniej działał poprawnie czy od samego początku tak się zachowywał??
|
|
| |
|
Adamusx
GTW - grupa moderująca
|
|
|
| Wiadomość |
Autor |
|
Wysłany: 2009-11-06, 12:37 Temat postu: |
Na początku modół działał poprawnie, po kilku dniach raz działał a raz nie, np. nie działał na moim laptopie, a działał na lapku kumpla, teraz modół wogóle niedziała(niedziała - tzn: świci śię czerwona diodka można połączyć się z portem com3 ale nic nie jest wysyłane przez modół, tak jakby modół był zajęty ciągłym wysyłaniem jakiś informacji, niestety urządzenie odbiorcze nic "nie słyszy", czyli nieodbiera żadnych znaków).
Co to może być?
Edit:
Przedchwilą zwarłem piny odpowiedzialne za wprowadzenie modułu w stan modem, po podłączeniu do portu USB czerwona dioda nie świeciła się.
Po rozwarciu pinów i po ponownym podłączeniu dioda nadal świeci.
|
|
| |
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Zabrania się umieszczania tematów i postów o charakterze reklamowym. WObit nie posnosi odpowiedzalności za treść postów zamieszczanych przez użytkowników.
Baza modeli 3D | robotyka | silniki krokowe 3d | moduły liniowe |